Mazurska Wędzarnia położona jest na pojezierzu ełckim – krainie tysiąca jezior. Unikatowy smak naszych wędzonek zawdzięczamy kulinarnej tradycji Mazurów – rdzennego ludu zamieszkującego tę ziemię. Czerpiemy z przedwojennych receptur przygotowując potrawy wybierane porami roku i rytmem mazurskiej natury. Tłuste jesienne węgorze i leszcze, letnie sielawy i wiosenne szczupaki to tradycja tej ziemi.
Nasze wędzonki to wyselekcjonowane płaty szlachetnych ryb oprószone ekologicznym dymem. Mazurskie lasy, pagórki i rozłożyste łąki to niewyczerpalna skarbnica ziół i swojskiego drewna. Nasze położenie wśród ziemi jezior to gwarancja wędzenia inspirowanego przedwojenną tradycją. Mazurska Wędzarnia to powrót do stylu przydomowych, ogrodowych, drewnianych wędzarek pulsujących leniwym dymem mazurskich wakacji.
Lud Mazurów pozostawił skansen dawnych smaków i receptur. Nasze wędzonki przyprawiamy szczyptą nostalgii za dawną, domową jakością. Przedwojennym zdjęciom przywracamy złocisty blask pachnących wędzonych płatów. Mazurska Wędzarnia to skarbnica dawnych przypraw, ziół i rodowitego drewna. Nasze wędzonki tworzymy według pożółkłych już kart dawnych ksiąg kucharskich. Dziś odświeżamy chwałę dawnych – złotych lat rybackiej kultury Mazur.